TIMMERS MEDICARE

TIMMERS MEDICARE LEVERT
DE ROLSTOEL DIE U VERDER BRENGT

Klein Mobiliteit | Bad & Toilet | ADL Materialen | Fit & Gezond

Wilt u graag de deur uit, maar valt het lopen van lange afstanden u zwaar? Een rolstoel biedt uitkomst!

Lopen is voor veel mensen heel gewoon. Maar voor u misschien niet (meer). Wanneer het lopen vermoeiend of zelfs onmogelijk is, kunt u met behulp van een stoel op wielen overal heen rijden waar u naartoe wilt. Er zijn veel verschillende soorten rolstoelen. Uw eisen en behoeften bepalen welk type het beste bij u past. Waar wilt u de rolstoel gebruiken? En op welke manier? Een rolstoel die alleen gebruikt wordt voor een wandelingetje buiten is heel anders dan eentje waarin u heel de dag zit. Bij Timmers MediCare helpen we u graag bij het vinden van de ideale rolstoel.

Verschillende soorten rolstoelen:

  • Lichtgewicht rolstoelen
  • Transportstoel
  • Duwrolstoel
  • Rolstoelen die met de hand zelf bewogen kunnen worden.
  • XL Rolstoel
  • Elektrische Rolstoelen
  • Duwondersteuning voor Rolstoelen
  • Rolstoel en rollator in één

Verschillende soorten rolstoelen

Voordat u een keuze maakt, is het belangrijk om te bekijken welke eisen u stelt aan uw rijdende zitplaats. Waarvoor wilt u de rolstoel gebruiken? Waar wilt u de rolstoel gebruiken? Moet u deze gemakkelijk kunnen vervoeren? Voor licht gebruik en simpele wensen is een op uw afgestemd standaardmodel toereikend. Maar wanneer u hoge eisen stelt en de stoel intensief gaat gebruiken, is het beter om de stoel op maat te laten maken.

Makkelijk te transporteren modellen
Wanneer u ergens naartoe wilt waar u een rijdende zitplaats nodig heeft, moet u deze gemakkelijk mee kunnen nemen. Timmers MediCare heeft verschillende modellen die u makkelijk meeneemt in de auto of op reis.

Lichtgewicht modellen
Soms vormt het gewicht van de stoel een probleem. Bijvoorbeeld wanneer u de rolstoel moet optillen om in de kofferbak te zetten. Of wanneer het extra gewicht van die rolstoel voortgeduwd moet worden. Het voortbewegen wordt dan al snel vermoeiend. Een lichtgewicht model is gemaakt van stevig, licht materiaal. Hierdoor is deze lichter dan het klassieke model, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Soms is het maximaal toegestane gebruikersgewicht voor het lichtgewicht model wel wat lager dan bij de klassieker. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Rolstoel en rollator in één
Loopt u zelf ook graag een stukje, maar kunt u niet zonder rollator op pad? Dan biedt dit model de ideale oplossing. Binnen enkele tellen is de rollator omgebouwd tot stoel. Zo kunt u zelf lopen totdat u moe wordt. Dan bouwt u de rollator om en laat u zich verder rijden. Bovendien hoeft u dan voor een dagje uit niet te kiezen of u de rolstoel of de rollator meeneemt in de auto.

Duwondersteuning
Wanneer u de heuvel op moet, graag langere afstanden aflegt, uw partner zelf ook niet meer zoveel kracht heeft of wanneer u zichzelf eigenlijk de hele tijd moet voortduwen wordt het al snel zwaar. Bij een duwrolstoel kan een hulpmotor worden ingebouwd. Dit noemen we ook wel power-assist, hulpaandrijving of rolstoelaandrijving. Deze maakt het duwen een stuk lichter en dus minder vermoeiend. Wilt u meer weten over duwondersteuning? Neem dan contact met ons op. Of kom gezellig langs in de winkel voor een kopje koffie.

Transportrolstoel
Het ideale hulpmiddel dat u over al mee naar toe kunt nemen. U kunt hem snel en gemakkelijk inklappen en hij past in iedere kofferbak. Bovendien is dit type lichter dan het klassieke model, waardoor het in- en uitladen van deze stoel u nauwelijks moeite kost.

Timmers MediCare Roosendaal - Ook voor kinder rolstoelen het juiste adres

Timmers MediCare Roosendaal – Ook voor rolstoelen het juiste adres

Comfortabel zitten in de stoel
Een goede ondersteuning van uw zitvlak en uw rug zijn erg belangrijk als u langere tijd moet blijven zitten. Bij elk model zijn er verschillende aanpassingen mogelijk om ervoor te zorgen dat u gedurende langere tijd comfortabel in de stoel kunt blijven zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De hoogte, breedte en diepte van het zitvlak.
  • Uitschuifbare of afneembare armleuningen
  • Beensteunen

Een goede en comfortabele zithouding is erg belangrijk. U wilt toch liever geen rugklachten overhouden aan een ritje in de stoel? Laat u daarom goed adviseren.

Diepte, hoogte en breedte van het zitvlak
Lang niet iedereen is hetzelfde gebouwd. De een heeft lange benen en een kort bovenlijf, bij de ander is het precies andersom. Daarom is het belangrijk dat de zitdiepte en zithoogte goed op uw lichaam afgesteld worden. De zitting is zo’n drie tot vijf centimeter korter dan de zitdiepte. Dit voorkomt irritatie en afknelling in de knieholtes. Bij een te diepe zitting zakt u snel onderuit, wat uw rug ook geen goed doet. Is de zitting te hoog? Dan worden de bloedvaten in de benen afgekneld en krijgt u slapende voeten of benen. Is de zitting te laag? Grote kans dat de druk op uw zitvlak te groot wordt en er doorligplekken (decubitus) ontstaat. Daarom is het belangrijk dat uw stoel wordt ingesteld door een specialist.

Uitschuifbare en afneembare armleuningen
Opstaan is misschien lastig voor u. Uitschuifbare armsteunen geven extra ondersteuning als u zich uit de stoel omhoog moet duwen. U kunt ze naar voren uitschuiven, zodat u meer steun heeft bij het opstaan. De afneembare armsteunen ‘openen’ de stoel, waardoor u gemakkelijk vanaf de zijkant kunt opstaan of overstappen naar een andere stoel of naar een bed. Ook kunt u op die manier gemakkelijker geholpen worden om uzelf te verplaatsen. U hoeft tenslotte niet meer over de armleuning heen ‘getild’ te worden. Bovendien zorgen afneembare armsteunen dat u dichter aan tafel kunt schuiven, zodat u in de gewenste houding kunt eten of drinken. 

Beensteunen
In principe zijn er twee soorten beensteunen leverbaar bij rolstoelen. De traploos instelbare beensteunen kunnen met een glijsysteem op iedere denkbare hoogte worden ingesteld. Handig als uw benen iets hoger moeten liggen. Voorgeboorde voetsteunen kunnen alleen ingesteld worden op de hoogte van de vooraf geboorde gaatjes.