TIMMERS MEDICARE

BEWEGEN HOUDT JE JONG!

Hoe ouder we worden, hoe minder we bewegen. Van de 55-plussers beweegt ruim 40% te weinig. En dat is jammer, want bewegen houdt u jong! Het vertraagt namelijk verouderingsprocessen in het lichaam.
U vermindert de afname van de botdichtheid, oftewel botontkalking. Met bewegen wordt dit proces vertraagd; dit scheelt breuken bij een val.
Ook de spiermassa neemt af als we ouder worden. Daardoor hebben we minder spierkracht. Door meer te bewegen kunnen we de spiermassa een beetje in vorm houden. En aangezien de spieren de verbrandingsmotor van ons lichaam zijn, blijven we bij beweging ook beter op gewicht.
Daarnaast houden we onze conditie en lenigheid met bewegen op peil.
En niet te vergeten loopt u ook minder risico op een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol en heeft u een betere spijsvertering waardoor de stoelgang niet belemmerd wordt.

Behalve dat u fysiek jonger blijft, houdt bewegen ook uw brein vitaler wat het geheugen ten goede komt; uw balans, spierkracht en concentratie blijven op peil. Bovendien wordt u van bewegen ook nog eens gelukkiger! Het stofje endorfine komt vrij waardoor u een ontspannen en tevreden gevoel krijgt.

Reden genoeg dus om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging te halen! Hoeveel is dat dan? Er wordt 55-plussers aangeraden minimaal 5 dagen, maar bij voorkeur dagelijks een halfuur matig intensief te bewegen. Dus met een dagelijkse avondwandeling waarbij u een beetje doorstapt, ben u er al!

Maar het kan zo zijn dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. U kunt dan overwegen om een rollator aan te schaffen, waardoor het lopen weer wat gemakkelijker gaat. Rollators zijn er in allerlei soorten en maten; er is voor ieder wat wils.
Of dat het steeds slecht weer is waardoor u niet meer buiten komt. Dan zijn er ook allerlei trainingshulpmiddelen waardoor u binnen toch aan uw beweging komt.

Bewegen brengt u onder de mensen, bewegen geeft u meer energie, door te bewegen slaapt u beter, kortom bewegen geeft u een goed gevoel!

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over bepaalde producten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het gratis lenen van hulpmiddelen?
Belt u ons gerust op 0165 560 609 . Wij staan voor u klaar! Mailen mag uiteraard ook.