WONINGAANPASSING VOOR SENIOREN:

Veilig en comfortabel wonen

Naarmate we ouder worden, veranderen onze behoeften, vooral als het gaat om onze leefomgeving. Woningaanpassingen voor senioren zijn cruciaal om het comfort, de veiligheid, en de zelfstandigheid in het eigen huis te behouden. Deze aanpassingen variëren van eenvoudige ingrepen tot meer ingrijpende verbouwingen, afhankelijk van de individuele behoeften en de staat van de woning. Hieronder een overzicht van de diverse aanpassingen die mogelijk zijn:

Afspraak maken?

Neem contact met ons op via 0165-560609 om een afspraak te plannen. We komen graag eens langs voor advies aan huis.

Timmers MediCare - Gratis advies aan huis
Timmers MediCare - Drempelhulp

Drempelvrij wonen

Toegankelijkheid verhogen

Een van de meest voorkomende en belangrijke aanpassingen is het drempelvrij maken van de woning. Drempels kunnen een groot obstakel vormen voor senioren, vooral voor diegenen die gebruikmaken van een rollator of rolstoel. Het verwijderen of verlagen van drempels vergroot de toegankelijkheid van verschillende ruimtes en vermindert het risico op struikelen en vallen aanzienlijk. Dit draagt bij aan een veiligere woonomgeving waarin senioren zich vrij kunnen bewegen.

Badkameraanpassingen

Veiligheid en comfort

De badkamer is een van de ruimtes waar de meeste ongelukken in huis gebeuren. Aanpassingen in de badkamer zijn daarom essentieel. Dit kan variëren van het installeren van steunbeugels naast het toilet en in de douche tot het plaatsen van een inloopdouche* om het risico op uitglijden te verminderen. Anti-slip matten bieden extra veiligheid op gladde oppervlakken. Voor nog meer comfort en veiligheid kunnen thermostatische mengkranen* worden geïnstalleerd, die verbranding door te heet water voorkomen.

*Timmers MediCare biedt deze diensten niet direct aan. We kunnen u wel helpen met advies en het zoeken naar een passend partner bedrijf

Timmers MediCare - Badkameraanpassingen
Timmers MediCare - Spatoilet

Spatoilet

Een spatoilet, ook bekend als een Japans toilet of bidet-toilet, is een innovatieve aanpassing die comfort en hygiëne in de badkamer naar een hoger niveau tilt. Deze toiletten zijn uitgerust met waterstralen voor persoonlijke reiniging, wat het gebruik van toiletpapier overbodig maakt. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar biedt ook een zachte en grondige reiniging die bijzonder gunstig is voor senioren met beperkte mobiliteit of gevoeligheid. Daarnaast beschikken sommige modellen over extra functies zoals een verwarmde zitting, droogfunctie en zelfs geurabsorptie, wat bijdraagt aan een verhoogd comfort en zelfstandigheid in de badkamer. Het installeren van een spatoilet kan een waardevolle investering zijn in de kwaliteit van leven, met name voor diegenen die waarde hechten aan een hoge standaard van persoonlijke verzorging.

Wat kost een 'Advies aan huis'?

De service is volledig vrijblijvend en kosteloos. Onze prioriteit is om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen voor uw situatie.

Kan Timmers MediCare ook installeren?

Ja, indien u dat wenst zorgen wij ook voor de professionele montage van de door ons geadviseerde aanpassingen.

Waarom kiezen voor advies aan huis?

Gemak & Comfort
In uw eigen huis, omringd door uw eigen spullen, kunt u met veel meer gemak bepalen welk product het beste bij u past. U hoeft de deur niet uit, wat ideaal is als u mobiliteitsproblemen ervaart.

Persoonlijk advies
Onze deskundige adviseurs bieden u een op maat gemaakt advies, volledig afgestemd op uw persoonlijke behoeften en wensen. Wij werken hierin regelmatig samen met ergotherapeuten uit de regio, afhankelijk van de situatie

Uitgebreid assortiment
Van een sta-op-stoel tot aanpassingen voor uw toilet, wij hebben een breed scala aan oplossingen die bijdragen aan het vergroten van uw comfort en zelfstandigheid thuis.

Traphulpen (traplift, traprollator)

Voor senioren die moeite hebben met traplopen, bieden traphulpen zoals een traplift of traprollator een veilige en comfortabele oplossing. Een traplift is een stoel die langs een rail beweegt, gemonteerd aan de zijkant van de trap, waardoor de gebruiker moeiteloos tussen verschillende verdiepingen kan bewegen. Dit systeem is ideaal voor mensen met beperkte kracht in de benen of evenwichtsproblemen. Aan de andere kant biedt een traprollator ondersteuning bij het lopen op de trap, met een speciaal ontwerp dat zich aanpast aan de treden voor stabiliteit en veiligheid. Beide oplossingen stellen senioren in staat om hun huis volledig te blijven gebruiken zonder de noodzaak van ingrijpende verbouwingen. Door het installeren van traphulpen kunnen senioren langer zelfstandig thuis wonen, met behoud van hun vrijheid en mobiliteit binnen hun vertrouwde omgeving.

Timmers MediCare - Smart Living

Slimme hulpmiddelen

Technologie in dienst van uw zelfstandigheid

De technologische vooruitgang biedt fantastische mogelijkheden voor woningaanpassingen. Slimme hulpmiddelen, zoals automatische verlichting die reageert op beweging, kunnen het leven van senioren aanzienlijk vergemakkelijken. Spraakgestuurde systemen stellen gebruikers in staat om apparaten in huis te bedienen zonder fysieke inspanning. Noodoproepsystemen zorgen voor een directe lijn met hulpdiensten of familieleden in geval van een ongeval, wat een gevoel van veiligheid geeft.

*Timmers MediCare biedt deze diensten niet direct aan. We kunnen u wel helpen met advies en het zoeken naar een passend partner bedrijf

Persoonlijke alarm- en communicatiesystemen

Altijd verbonden

Een ander aspect van een veilige woonomgeving voor senioren is de mogelijkheid om snel hulp te kunnen inroepen. Persoonlijke alarmsystemen, die gedragen kunnen worden als een hanger of polshorloge, stellen de drager in staat om met één druk op de knop hulp in te roepen. Deze systemen zijn vaak verbonden met een centrale die 24/7 bereikbaar is, waardoor direct actie kan worden ondernomen in geval van nood. Maar een noodoproep rechtsreeks naar familie of bekenden is ook mogelijk!

Aanpassingen op maat: iedere senior is uniek

Elke senior heeft unieke behoeften en voorkeuren. Daarom is het belangrijk dat woningaanpassingen op maat worden gemaakt. Een ergotherapeut of onze gespecialiseerde woningaanpassing adviseur kan helpen bij het beoordelen van de specifieke behoeften en het adviseren over de meest geschikte aanpassingen. Dit zorgt ervoor dat de woning niet alleen veiliger en comfortabeler wordt, maar ook beter aansluit bij de persoonlijke levensstijl en wensen van de senior. Timmers MediCare biedt een gratis advies aan huis service.

Timmers MediCare - teamwork

Samenwerking met professionals

Een teaminspanning

Het realiseren van woningaanpassingen is vaak een teaminspanning, waarbij samenwerking met verschillende professionals essentieel is. Ergotherapeuten, artsen en andere zorgverleners werken samen om de beste oplossingen te vinden en te implementeren. Het is belangrijk om professionals te kiezen die ervaring hebben met woningaanpassingen voor senioren en die luisteren naar de wensen en behoeften van de bewoners.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over bepaalde producten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het gratis lenen van hulpmiddelen?
Belt u ons gerust op 0165 560 609 . Wij staan voor u klaar! Mailen mag uiteraard ook.