TIMMERS MEDICARE

TIMMERS MEDICARE HELPT U MET DE ROLLATOR DIE BIJ U PAST

Heeft u al een tijdje moeite met lopen van kortere stukjes ?
Dan is het wellicht mogelijk dat u toe bent aan een rollator.

Klein Mobiliteit | Bad & Toilet | ADL Materialen | Fit & Gezond

Heeft u al langere tijd problemen met uw evenwicht? Zijn korte stukjes lopen een moeilijk geworden? Durft u eigenlijk niet meer alleen naar buiten? Bent u bang om te vallen? Een loophulpmiddel geeft steun op ongelijke wegen en in onzekere situaties. Zo kunt u weer zonder problemen de deur uit of in huis rondlopen.

Wanneer heeft u een rollator nodig?

Met een hulpmiddel kunt u gemakkelijker lopen. Langere stukken lopen, zware boodschappen tillen vanaf de winkel of met nattigheid of sneeuw naar buiten gaat u een stuk beter af met een extra steuntje. Zodra u merkt dat u kleinere pasjes gaat maken, sneller uit balans bent of u zich onzeker voelt tijdens het lopen is dit een prettig hulpmiddel. U kunt daarmee weer langere stukken buiten wandelen in de zon. Ook in huis is het een handig hulpje. Bijvoorbeeld als u ‘s nachts naar het toilet moet, of wanneer u een kopje mee wilt nemen vanuit de keuken. Die kunt u dan simpelweg op het bijpassende dienbladje neerzetten.
Zodra u merkt dat u zich overal in huis vastpakt voor een steuntje, aan de kast, de stoel of de deurklinken, is het tijd om een hulpmiddel te overwegen. Het geeft namelijk aan dat u eigenlijk niet meer zo zeker bent van uw eigen evenwicht. En misschien bent u wel een beetje bang om te vallen?

Wanneer is een rollator verstandig:

  • Lopen gaat niet meer zo goed
  • U voelt zich onzeker tijdens het lopen
  • U kunt niet meer goed staan
  • U komt minder buiten
  • U bent minder mobiel en daardoor beperkt in uw bewegingsvrijheid
  • U wilt graag even zitten tijdens het wandelen of winkelen

Waar begint u bij het kiezen van het juiste model?

Het kiezen van de juiste rollator is vaak ingewikkelder dan gedacht. Het is een heuse zoektocht om uit alle beschikbare modellen het type te vinden die het beste bij u past. Wilt u er eentje waar u ook op kunt zitten, een brede, een smalle, een licht model of juist eentje die wat zwaarder is? Met of zonder ruimte om extra boodschappen mee te kunnen nemen? In onze ruime showroom in Roosendaal op Kade 51 kunt u verschillende modellen uitproberen. Het is namelijk wel zo prettig om eerst even uit te testen voordat u een overgaat tot een rollator kopen. De belangrijkste vraag daarbij is: waarvoor gaat u hem gebruiken? Aan de hand van uw wensen en eisen zoeken we het model dat perfect bij u past.

De verschillende typen

Zoals we al eerder benoemden, zijn er veel verschillende typen van dit loophulpmiddel. De meest bekende is het standaard stalen model. Deze is voorzien van alle gemakken en geeft u ondersteuning tijdens het lopen. Het model is stevig gebouwd, maar daardoor wel wat zwaarder. Dit maakt het wat lastiger om dit type op te tillen. Gebruik in het openbaar vervoer of het hulpmiddel meenemen in de auto wordt daardoor lastiger. Ook maakt dit het zwaarder om het over een drempel heen te tillen. U kunt het standaard model binnen en buiten huis goed gebruiken. Onderweg kunt u uitrusten op het stevige zitvlak. Zet daarbij wel altijd even de rem erop voordat u gaat zitten.

Lichgewicht model
Wanneer u vaak een dagje weggaat met het openbaar vervoer of met de auto, is een lichtgewicht variant ideaal. Dit type is makkelijk in te klappen en op te tillen, zodat u dit model zonder problemen overal mee naartoe neemt. Ook dit type kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. Het feit dat u dit type zo gemakkelijk inklapt, is ook prettig wanneer u hem niet de hele tijd nodig heeft en gemakkelijk ergens wilt kunnen opbergen.

Het type met elleboogsteun (onderarmschalen)
Wanneer u klachten heeft aan uw polsen of handen, is het vaak onprettig om de hele dag op de handvaten te moeten steunen. Misschien heeft u pijnlijke handen door artrose of reuma. Of heeft u weinig kracht in uw handen. Hiervoor is een speciaal type ontwikkeld. Dit type is hoger gebouwd met speciale steunpunten waarbij u op uw ellebogen leunt, de zogenoemde onderarmschalen.

Modellen met extra grote voorwielen (voor outdoorliefhebbers)
Wanneer u graag buiten wandelt in het bos of over onverharde wegen, zorgen extra grote voorwielen voor extra comfort. Dit type is voornamelijk geschikt voor gebruik buiten huis. Ook neem je met grote voorwielen gemakkelijker een drempel of stoeprand, waardoor het ook in de stad een prima hulpmiddel is.

Design en uniek
De ouderwetse standaard blauwe loopkar is allang niet meer het enige model. U kunt kiezen uit veel verschillende kleurrijke, esthetisch en ergonomisch ontworpen modellen. Met een mooie tas siert u het hulpmiddel helemaal naar uw eigen smaak.

Parkinson model
Speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson is dit type uitgerust met extra hulpmiddelen. Het model is vormgegeven in een u-vorm en staat, in tegenstelling tot het gewone model, standaard op de rem. Door de hendels in te knijpen, haalt u de rem los. Hierdoor is dit model een constant steunpunt tijdens het lopen en het staan, zonder dat deze plotseling weg kan rijden. Wanneer een moment van verstarring of freezing optreedt, kunt u gebruik maken van de speciale pieptoon of de gekleurde laserstraal bij de achterwielen om de verstarring te doorbreken. Wanneer het lopen u te snel gaat, kunt u nog een speciale sleeprem laten inbouwen bij de wielen.

Rolstoel en loophulpmiddel in één
Wanneer u ook vaak gebruik maakt van een rolstoel, kunt u kiezen voor een model die gemakkelijk binnen een paar tellen om te bouwen is tot rolstoel. Hierdoor hoeft u niet te kiezen of u liever het loophulpmiddel of de rolstoel meeneemt in de auto bij een dagje uit. De rolstoel heeft een stevige zitting en goede leuningen. U kunt dus met een gerust hart een wandelingetje gaan maken. Wanneer u het niet meer haalt, legt u de rest van de weg in de rolstoel af.

Hoe stelt u de juiste hoogte in?

Veel mensen stellen de handvaten op de verkeerde hoogte in. Om dit goed te regelen, gaat u rechtop achter het loophulpmiddel staan. U laat uw armen recht naast uw lichaam hangen. Het handvat van moet zich nu ter hoogte bevinden van uw pols. Wanneer u de handvaten vastpakt, zijn de armen dan licht gebogen. Dit is de ideale hoogte om goed te kunnen steunen zonder te veel spanning op de schouders te krijgen.

 

Extra opties bij uw rollator kopen?

U kunt naar wens uw loophulp uitbreiden met accessoires. Denk daarbij aan een paraplu, dienblad, bidonhouder, verlichting voor de donkere dagen of een slot. Zo kunt u elk type of model helemaal aanpassen aan uw eigen wensen.

 

Wilt u goed advies en een correcte begeleiding?

Timmers MediCare is al decennia lang hét adres voor al uw zorgmaterialen. We staan voor u klaar met persoonlijk en eerlijk advies. We zoeken met u de perfecte rollator!