TIMMERS MEDICARE

STEUNKOUSEN

Therapeutische elastische kousen vallen onder de medische hulpmiddelen, die voorgeschreven worden door uw arts. U krijgt een verwijzing als u bijvoorbeeld klachten heeft als vochtophoping in armen of benen/voeten, spataderen, een zwaar gevoel en/of onrustige benen, kramp in de benen, lip- of lymfoedeem in armen of benen, of wanneer u last heeft van diepe veneuze trombose.

Eigenschappen van de therapeutische elastische kousen
De therapeutische elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd. Steunkousen oefenen druk uit op het been of de arm. De kousen worden gedragen als er klachten zijn van het vaat – of lymfestelsel, waarbij er sprake is van vocht in de armen of benen, waardoor de benen of armen dik geworden zijn. Steunkousen zorgen er dan voor dat de afvoer van het vocht uit uw arm of been verbeterd, door ondersteuning van de werking van de pompfunctie van de verschillende spieren.

De elastische kousen zijn er in verschillende materialen, kleuren en verschillende maten, kwaliteit en uitvoering. 

Afspraak maken 

De elastische kousen worden aangemeten door een consulent elastische kousen. Afhankelijk van uw medische indicatie en uw verwijzing wordt gekeken wat voor u de best passende kousen zijn. Timmers MediCare werkt hierin samen met Emjé. Emjé houdt spreekuur bij Timmers MediCare. U kunt voor een afspraak met ons bellen 0165-560609.

Kunt u niet naar ons komen, dan is er ook de mogelijkheid voor een meting aan huis. Mail in dat geval ons uw gegevens, dan wordt u ingepland voor een huisbezoek. info@timmersmedicare.nl

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over bepaalde producten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het gratis lenen van hulpmiddelen?
Belt u ons gerust op 0165 560 609 . Wij staan voor u klaar! Mailen mag uiteraard ook.