Timmers MediCare denkt met u mee

Voorbereiden op de toekomst

We zijn met steeds meer mensen en we leven langer dan vroeger. Gezondheid krijgt met het ouder worden een andere dimensie en er ontstaan andere behoeften. Ouderen moeten zelf aan het werk en zich voorbereiden op het ouder worden. De samenleving verandert en als u ouder wordt, bent u vaak kwetsbaarder. Wees u daar bewust van en denk erover na. Welke gevolgen kan dat hebben?

Woningcheck

In deze tijd willen of moeten veel mensen zelfstandig blijven wonen. Verhuizen naar een seniorenwoning, seniorenflat, aanleunwoning of verzorgingshuis is niet meer voor iedereen weggelegd. Enerzijds is het erg prettig om in je eigen omgeving te blijven, anderzijds krijg je met het ouder worden te maken met beperkingen, waardoor je obstakels tegenkomt in je eigen huis.
Timmers MediCare kan hierin ondersteunen en biedt u de gratis woningcheck aan. Soms werken wij hierin samen met ergotherapeuten, afhankelijk van de situatie. Onze adviseur of ergotherapeut denkt en kijkt met u mee in uw huis en uw omgeving. Naar gelang uw behoefte krijgt u gerichte adviezen voor eventuele aanpassingen om zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. Soms kan een simpele aanpassing al veel gemak geven.

Advies aan huis

Als het u niet lukt om in onze winkel te komen, dan is er de mogelijkheid dat onze adviseur vrijblijvend bij u thuis langskomt. We maken dan samen een afspraak en bespreken van tevoren uw wensen.
Dit kan gaan over sta-op-stoelen, een rolstoel, een rollator of aanpassingen in huis. U krijgt dan persoonlijk advies gebaseerd op uw persoonlijke situatie.

Eigen regie

 Om u te helpen met het behouden van uw eigen regie organiseert Timmers MediCare samen met Ergotherapie Mol een themamiddag over zelfredzaamheid. U krijgt dan uitleg over hoe u minder afhankelijk kunt worden van de thuiszorg, hoe u meer zelfstandig door het leven kunt gaan, met of zonder hulpmiddelen.

Deze middag wordt gehouden op donderdag 15 december van 14.00-15.30 uur in de winkel van Timmers MediCare. Voor koffie wordt gezorgd!

Wilt u meer weten? Of wilt u zich opgeven voor de themamiddag Behoud Eigen Regie? Bel of mail ons even.
Timmers MediCare

Kade 51
4703 GC Roosendaal
0165-560609
info@timmersmedicare.nl