Vrijheid en mobiliteit voor iedereen:

Drempelhulp bij woningaanpassing

Als een woning wordt gecheckt om de zelfstandigheid van senioren te vergroten,  worden veel mensen geconfronteerd met lastige drempels. Deze kunnen een dagelijkse uitdaging vormen voor gebruikers van rollators, rolstoelen, en scootmobielen. Bij Timmers MediCare begrijpen we hoe vervelend deze hindernissen kunnen zijn en bieden we oplossingen op maat om uw huis toegankelijker te maken.
Timmers MediCare - Drempelhulp

Drempelhulpen

De sleutel tot toegankelijkheid

Drempels kunnen voor mensen met mobiliteitshulpmiddelen een lastige hindernis zijn. Een drempel die voor velen onopgemerkt blijft, kan voor iemand met een rolstoel een onneembare barrière vormen. Het juiste type drempelhulp kan echter het verschil maken tussen afhankelijkheid en vrijheid.

Verschillende hulpmiddelen, verschillende drempelhulpen

De keuze voor de juiste drempelhulp hangt af van het type mobiliteitshulpmiddel dat u gebruikt:

  • Rollators: Deze vereisen een zachte en soepele overgang, die vaak het beste wordt geboden door rubberen drempelhulpen. Deze zijn flexibel en bieden een goede grip.
  • Rolstoelen: Voor rolstoelen zijn zowel rubberen als aluminium drempelhulpen geschikt, afhankelijk van de locatie (binnen of buiten) en de hoogte van de drempel.
  • Scootmobielen: Deze zwaardere hulpmiddelen vragen om stevige en duurzame drempelhulpen, vaak van aluminium, die bestand zijn tegen intensief gebruik en zwaardere belasting.

 

Verschillende soorten drempelhulpen

Er zijn diverse soorten drempelhulpen beschikbaar om aan verschillende behoeften en situaties te voldoen. Een rubberen drempelhulp biedt een flexibele en slipvaste oplossing, ideaal voor binnenshuis gebruik. Ze zijn zacht, beschermen de vloer tegen krassen en zorgen voor een soepele overgang, wat vooral handig is voor rollatorgebruikers.

Aluminium drempelhulpen zijn daarentegen robuuster en beter geschikt voor buitengebruik. Ze zijn weerbestendig, duurzaam en licht van gewicht, waardoor ze een stevige en veilige overbrugging bieden, zelfs in slechte weersomstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor scootmobielen en zwaardere rolstoelen.

Een kunststof drempelhulp combineert eigenschappen van zowel rubber als aluminium. Kunststof is licht, duurzaam en biedt een goede grip. Deze drempelhulpen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zijn een veelzijdige oplossing voor diverse drempelhoogtes en toepassingen.

Binnen of buiten: De juiste drempelhulp op de juiste plek

Het gebruik van drempelhulpen binnen en buiten stelt verschillende eisen aan het materiaal en de constructie:

Binnen: Rubberen drempelhulpen zijn ideaal voor binnengebruik vanwege hun zachte overgang, geluidsdemping, en bescherming van vloeren tegen krassen.

Buiten: Aluminium drempelhulpen zijn weerbestendig, duurzaam en licht van gewicht, wat ze perfect maakt voor buitengebruik. Ze bieden een stevige en veilige overbrugging, zelfs in slecht weer.

Het belang van precies meten

Bij het installeren van drempelhulpen is nauwkeurig meten van cruciaal belang. De hoogte en breedte van de drempel moeten exact gemeten worden om ervoor te zorgen dat de drempelhulp perfect past. Houd ook rekening met eventuele deuren die over de drempel openen; de drempelhulp moet de deurbeweging niet hinderen.

Advies en ondersteuning van experts

De keuze voor de juiste drempelhulp is erg belangrijk, vooral gezien de vele beschikbare opties. Om deze zorg uit handen te nemen, biedt Timmers MediCare een advies- en meetservice. Onze deskundige adviseur komt bij u thuis om de situatie te beoordelen en nauwkeurig te meten. Hij bespreekt uw specifieke behoeften en adviseert de beste oplossing voor uw situatie. Vervolgens wordt de drempelhulp op maat gemaakt en geïnstalleerd, zodat u verzekerd bent van een perfecte pasvorm en maximale functionaliteit.

Drempelhulpen op maat

Elk huis en elke situatie is uniek, en daarom bieden wij naast standaardoplossingen ook drempelhulpen op maat. Deze worden specifiek ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van uw huis en mobiliteitsbehoeften. Of het nu gaat om een specifieke breedte voor een toegangsdeur of een ongebruikelijke hoogte voor een drempel, wij zorgen voor een oplossing die perfect past.

Bij Timmers MediCare streven we ernaar om elke drempel te overwinnen en uw leven een stukje makkelijker te maken. Dankzij onze op maat gemaakte drempelhulpen kunt u zich vrij en onafhankelijk door uw huis bewegen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over obstakels. Samen zorgen we ervoor dat uw woning volledig toegankelijk wordt, zodat u kunt genieten van een drempelvrij leven.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over bepaalde producten? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het gratis lenen van hulpmiddelen?
Belt u ons gerust op 0165 560 609 . Wij staan voor u klaar! Mailen mag uiteraard ook.